communicatietraining voor instructeurs

Aantal punten: 20 punten

Kaart wordt geladen...

Datum en tijd
21/10/2018
10:00 - 16:00

Locatie
Hond&Vorming

Spreker : judith eberson en arjen van der meulen
Organisator : Hond&Vorming
Website: www.hondenvorming.nl
E-mailadres: info@hondenvorming.nl
Tel: 0618921991


Arjen van der Meulen, van arjencoachingenbegeleiding en Judith Eberson van Hond&Vorming hebben de handen ineengeslagen en samen een leuke, interessante en vooral hele leerzame dag in elkaar gezet rondom communicatie en communicatieve vaardigheden.

Deze dag is gericht op kynologisch instructeurs.
Arjen voert iedereen – op de voor hem zo kenmerkend inspirerende wijze – door de wereld van de communicatie.
Judith gaat met de deelnemers aan de slag met ervaringsleer, waarbij haar achtergrond als speltherapeute én kynologisch gedragstherapeut/instructeur, een leidende rol heeft.
Welke onderwerpen behandelen we deze dag:
Voor trainers zijn er drie zeer essentiële voorwaarden die primair het contact met jezelf, met de groep (waarmee je werkt) en met de trainingsstof bepalen.
We gaan actief met je aan de slag rondom deze fysieke en mentale balans.
Hoe gebruik je je stem, welke lichaamshouding neem je aan, wat doe je met de gevoelens die cursisten bij je los kunnen maken en welke invloed heeft dit alles op jou, de docent, en de leerstof die je aan je cursisten wilt overbrengen.

Een groep is geen statisch ding dat “gewoon gebeurt”, maar een complexe levende entiteit, in veel aspecten gelijk aan een persoon. Weinig mensen denken na over de ontwikkeling en groei van groepen.
Toch is het belangrijk om als instructeurs kennis te hebben van groepsprocessen en hun dynamiek, zodat je er ook eventueel invloed op kunt uit oefenen en de dynamiek kunt coachen en/of sturen.

Wat is jouw persoonlijke leerstijl, en op welke wijze heeft dit invloed op jou als instructeur, maar ook op je cursisten.

Communicatiemodel en de kunst van het vragen stellen.
Ieder mens heeft zijn eigen, unieke waarnemen van de buitenwereld, en we reageren vaak op elkaars gedrag zonder dat we echt weten of de ander bedoelt wat wij dénken dat de ander bedoelt.

Door de juiste vragen te stellen kun je erachter komen wat iemands beweegredenen zijn.
Waarom iemand doet wat hij/zij doet, zodat je als instructeur ook goed kunt inspelen op de vraag die soms achter de vraag ligt.

Dit doen we aan de hand van theoretische maar ook ervaringsgerichte leerstof.
wanneer: zondag 21 oktober van 10.00-16.00 uur (inclusief een lunch die wij voor je verzorgen)
waar: Geleen (L)
kosten: €95,00 inclusief BTW