communicatietraining voor instructeurs

Aantal punten: 20 punten

Kaart wordt geladen...

Datum en tijd
15/09/2019
10:00 - 16:00

Locatie
Hond&Vorming

Spreker : http://hondenvorming.nl/ons%20aanbod/workshops%2C%20seminars%2C%20lezingen%20en%20trainingen/communicatietraining%20instructeurs-2.html
Organisator : Hond&Vorming
Website: www.hondenvorming.nl
E-mailadres: info@hondenvorming.nl
Tel: 0618921991


Na een enorm succesvolle training in 218 hebben Arjen van der Meulen (Arjencoachingenbegeleiding) en Judith Eberson (Hond&Vorming en persoonlijk begeleidster met AAT-honden) besloten deze training te herhalen!
Arjen voert iedereen – op de voor hem zo kenmerkend inspirerende wijze – door de wereld van de communicatie.
Judith gaat met de deelnemers aan de slag met ervaringsleer, waarbij haar achtergrond als speltherapeute én kynologisch gedragstherapeut/instructeur, een leidende rol heeft.
Haar honden Jazzy en Cash worden tevens ingezet als onze viervoetige trainers!

Een inspirerende en leerzame dag voor instructeurs die niet alleen leraar maar ook inspirator willen zijn en activerend les willen geven!

Inhoud programma:
Voor trainers zijn er drie zeer essentiële voorwaarden die primair het contact met jezelf, met de groep (waarmee je werkt) en met de trainingsstof bepalen.
We gaan actief met je aan de slag rondom deze fysieke en mentale balans.
Hoe gebruik je je stem, welke lichaamshouding neem je aan, wat doe je met de gevoelens die cursisten bij je los kunnen maken en welke invloed heeft dit alles op jou, de docent, en de leerstof die je aan je cursisten wilt overbrengen.

Een groep is geen statisch ding dat “gewoon gebeurt”, maar een complexe levende entiteit, in veel aspecten gelijk aan een persoon. Weinig mensen denken na over de ontwikkeling en groei van groepen.

Toch is het belangrijk om als instructeurs kennis te hebben van groepsprocessen en hun dynamiek, zodat je er ook eventueel invloed op kunt uit oefenen en de dynamiek kunt coachen en/of sturen.

Wat is jouw grondhouding als instructeur?
Welke aannames ontstaan er in je communicatie met de ander?

We gaan aan de slag met het communicatiemodel en de kunst van het vragen stellen.
Ieder mens heeft zijn eigen, unieke waarnemen van de buitenwereld, en we reageren vaak op elkaars gedrag zonder dat we echt weten of de ander bedoelt wat wij dénken dat de ander bedoelt.

Door de juiste vragen te stellen kun je erachter komen wat iemands beweegredenen zijn.
Waarom iemand doet wat hij/zij doet, zodat je als instructeur ook goed kunt inspelen op de vraag die soms achter de vraag ligt.
Dit doen we aan de hand van theoretische maar ook ervaringsgerichte leerstof.

We gaan actief met je aan de slag en prikkelen je om meer uit jezelf te halen als mens, maar zeker ook als instructeur.
Interesse en wil je je aanmelden?
dat kan!