Lezing: emoties bij honden

Aantal punten: 10

Kaart wordt geladen...

Datum en tijd
16/02/2020
14:00 - 17:00

Locatie
KynoCompleet

Spreker : Kathleen Selleslagh
Organisator : RRCN
Website: https://www.rrcn.nl/events/lezing-emoties-bij-honden/?fbclid=IwAR1S_5Xnh6zvU5lO7Cgsa_oXPh-KDsKY2vEY1HvumDxhij7GCWSxB-F0a9I
E-mailadres: activiteiten@rrcn.nl
Tel:


Kathleen Selleslagh legt in een drie uur durende lezing in begrijpelijke taal uit hoe het nu eigenlijk zit met de emotie van onze hond. Wat gebeurt er in het hondenbrein? De hersenen van honden en mensen verwerken op een vergelijkbare manier informatie. Als we dat weten, wat doet dit dan met o.a. de trainingsmethoden van onze honden? Is gedrag alleen een oorzaak van leerervaringen? Of speelt er meer? Hoever staat de wetenschap? Hoe vertalen we wat we weten over emoties bij onze honden, naar onze dagelijkse realiteit.

Is b.v. verlatingsangst nou angst of is het eigenlijk verdriet…. is het uitvallen naar een andere hond nu agressie of misschien toch angst? Is het piepen om aandacht nu aandacht willen of behoefte aan “care”?

Een boeiende lezing over de emoties en belevingswereld van onze honden. Deze lezing sluit naadloos aan bij de eerdere lezing van Kathleen voor RRCN, n.l. Hondentaal en Leerprincipes, hoe leert de hond?

Aanvang: vanaf 13.30 start lezing 14 uur
Locatie: KynoCompleet, Provincialeweg 85 4909 AG Oosteind
Kosten: Voor leden RRCN €17,50 voor niet leden €25, – incl. koffie en thee
Inschrijven: https://www.rrcn.nl/events/lezing-emoties-bij-honden/…