Lezing Hans Schnock – Hoog Risico Honden op de hondenschool

Aantal punten: 10 punten

Kaart wordt geladen...

Datum en tijd
17/05/2018
19:00 - 22:00

Locatie
Happy Tail

Spreker : Hans Schnock
Organisator : APDT-BeNe
Website: www.apdt-bene.net
E-mailadres: bestuur@apdt-bene.net
Tel: 0032 (0)472/74.17.73


Eigenaren hebben diverse motivaties om een hondenschool te bezoeken. Opvoeding, training, gezelligheid en voorkomen van problemen zijn de meest voorkomende motivaties. Echter is er ook een groep mensen die een cursus willen volgen om bestaande problemen aan te pakken.

Een veel voorkomend probleem zijn reactieve honden, dit zijn honden die uitvallen naar andere honden (en/of mensen).
In deze lezing voor instructeurs behandelen we de mogelijkheden die een hondenschool kan bieden voor deze eigenaren.
Aan bod komen onder meer voorlichting aan toekomstige eigenaren, preventieve maatregelen bij pups, samenwerking met gedragstherapeuten, erfelijke factoren bij reactiviteit, communicatie met de eigenaar en het bewaken van de veiligheid. Tevens worden enkele veel gebruikte therapie methoden besproken waarbij een instructeur een gedragstherapeut kan ondersteunen.

Hans Schnock is Kynologisch Gedragstherapeut (afgestudeerd bij Dogvision) en legt o.a. toe op het begeleiden van mensen met reactieve honden en het opleiden van Kynologisch Instructeurs.

INSCHRIJVINGEN
APDT-BeNe leden kunnen gratis aanmelden voor deze lezing tot 31 maart. Voor inschrijvingen van APDT-BeNe leden vanaf april rekenen we 10 euro.

Geïnteresseerde niet-APDT-BeNe leden kunnen aanmelden voor 23 euro.

Inschrijven via onderstaand formulier. Na het versturen van je inschrijving verschijnt hier onder aanvullende informatie over de betaling. Verlaat de pagina dus nog niet meteen!