Lezing: Hoe leren honden?

Aantal punten: 10

Kaart wordt geladen...

Datum en tijd
10/11/2019
14:00 - 17:00

Locatie
KynoCompleet

Spreker : Kathleen Selleslagh
Organisator : RRCN
Website: https://www.facebook.com/events/351559785522252/
E-mailadres: activiteiten@rrcn.nl
Tel:


Lezing Leerprincipes, hoe leren honden?

Om te weten hoe je nu het best je hond iets kan aanleren of afleren is het noodzakelijk om te weten hoe een hond eigenlijk leert. Via een wetenschappelijke benadering, maar vooral met heel veel praktijkvoorbeelden en hands-on tips neemt Kathleen Selleslagh ons deze keer mee in de boeiende wereld van leerprincipes bij honden. Had jij al gehoord van Inprenting, one- event learning, (habituatie en sensitisatie ) associatie leren, klassieke en operante conditionering, sociaal leren, cue’s, het Premack principe, bekrachtiger, de clicker, shapen? Ze komen aan bod in deze lezing, uitgelegd in duidelijk begrijpbare taal en vooral vertaald naar de dagelijkse realiteit.

Hoe komt het dat mijn hond trekt aan de lijn? Waarom staat hij bij de raam te blaffen naar de postbode? Waarom springt hij op tegen bezoek? Waarom komt mijn hond niet als ik “hier” roep? waarom heeft mijn hond aandacht voor alles behalve voor mij? Eigenlijk teveel om in een 3 uur durende lezing te verklaren, maar dit zijn de meest voorkomende “problemen” waar veel hondenbezitters mee te maken hebben. Uitleg in begrijpelijke taal. Maar vooral handvaten hoe je je hond gedrag aan kan leren of gedrag om kan buigen aan de hand van deze leerprincipes.
Kortom waarom doet een hond wat hij doet en hoe kunnen we het beste gewenst gedrag aanleren?
Een interactieve lezing, waarbij aan de hand van eventueel ingestuurde filmpjes uitleg wordt gegeven over het getoonde hondengedrag. Er wordt een selectie van de ingestuurde filmpjes gemaakt.

Voor vragen, mail naar activiteiten@rrcn.nl t.a.v. Sonja ook eventuele filmpjes mogen naar dit mailadres opgestuurd worden en worden na de lezing verwijderd.

Betaling direct bij inschrijving: Voor leden van RRCN is de prijs: €17,50, voor niet leden van RRCN €25,- incl. koffie en thee.
Inschrijving via de RRCN website, onder de link activiteiten / lezing Leerprincipes, hoe leren honden.

Datum: Zondag 10-11-2019
Aanvang vanaf 13.30, start 14 uur